inspiratieRotterdamse hotspots

Modernste McDonald’s in Rotterdam

In Rotterdam staat een McDonald’s vestiging die volgens de Britse (digitale) krant Dependent bijna op een Apple vestiging lijkt. Ik schreef al eens hoe leuk het is om tussendoor even een frisse neus te halen en dan de stad te bekijken. Goed om even te ontspannen en je ziet nog eens wat. Het pand vlakbij het gemeentehuis van Rotterdam is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mei Architects and Planners. Het glazen restaurant ademt een trendy en stijlvolle sfeer. De façade lijkt van goud te zijn met een grote ronde trap. De trap deed mij van de buitenkant af een beetje denken aan het Guggenheim museum in New York. Het ontwerp van het pand oogt veel bekijks en toonaangevende magazines en kranten besteden sinds de realisatie regelmatig aandacht aan het ontwerp.

Deze vestiging van het Amerikaanse hamburgerconcern aan Coolsingel 44 is al meer dan 45 jaar (!) gevestigd op deze plek. In de jaren 60 werd het pand gebouwd en aanvankelijk in gebruik genomen als sigarenwinkel. Medio 2015 werd er dus een verfrissing ingezet die zijn weerga niet kent. Leren stoelen en veel loungeplekken nodigen veel mensen uit om in het pand aan de Rotterdamse Coolsingel te komen chillen, al dan niet voorzien van een hamburger. Ik zie er zelfs regelmatig mensen werken op hun laptop of een businessmeeting houden.

Rotterdamse Coolsingel heeft een hypermoderne vestiging van hamburgerketen McDonalds

Voor McDonald’s is imago erg belangrijk (tja voor welke bedrijf eigenlijk niet …). Het concern besteedt er in ieder geval veel tijd en geld aan getuige deze verbouwing. Doelstelling van McDonald’s is om eensgezindheid creëren en omstanders duidelijk maken dat het om een gebouw met een grote ‘M’ gaat. De huisstijl wordt doorgevoerd in praktisch alle hoekjes en gaatjes die het gebouw te bieden heeft. Voor de vestiging in Rotterdam heeft Mei Architecten zich weer van hun beste kant laten zien en het oude (lelijke) gebouw omgetoverd tot een state-of-the-art pand waar het prettig toeven is.

otterdamse Coolsingel heeft een hypermoderne vestiging van hamburgerketen McDonalds

Rotterdamse Coolsingel heeft een hypermoderne vestiging van hamburgerketen McDonalds

Bron: Independent en DeZeen Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *